Skup speleologa Gospić 2021

U razdoblju od 10. do 12. rujna 2021. u Gospiću je održan Skup speleologa Hrvatske kojeg je organizirao SO HPD Željezničar iz Zagreba. Na Skupu je sudjelovalo 7 članova naše udruge.

Skup speleologa Hrvatske je stručno-znanstveni skup koji se sastoji od cijelog niza predavanja, izlaganja postera, izložbe speleofotografije, Speleofilm festivala te drugih speleoaktivnosti.

U subotu je na skupu Vinka Dubovečak sa svojim predavanjem pod nazivom Speleološka istraživanja u Hrvatskom zagorju u 2021. godini predstavila najnovija istraživanja našeg kraja s naglaskom na istraživanje špilje Sutinščice u Općini Mače te speleološkog kampa „Ravna gora 2021“ koji se odvijao tijekom ovog ljeta.

Zbornik sažetaka svih predavanja i postera nalazi se na sljedećem linku: https://speleolog.hr/wp-content/uploads/2021/09/Skup-speleologa-2021-Zbornik-sazetaka-1.pdf

Na izložbi speleofotografije fotografija ulazne vertikale špilje Munižabe autora Maria Musulina odlukom žirija ušla je među 10 najboljih, dok je glasanjem sudionika Skupa naš Mario osvojio drugo mjesto. Bravo Mario!

Članovi naše udruge su sudjelovali i na zanimljivoj speleoaktivnosti koja je ove godine bila uspješno testirana – Speleoalka. Osmišljena je penjanjem po ljestvicama do tirolske prečnice te gađanjem alke prilikom „vožnje“ koloturom po prečnici. Superzabavna aktivnost koja se definitivno mora ponoviti!

U sklopu Skupa u nedjelju su članovi naše udruge turistički posjetili špilju Samograd u Pećinskom parku Grabovača, u Perušiću.

Svaka čast SOŽ-u na super organizaciji i veselimo se sljedećem Skupu speleologa Hrvatske!

 

Sudionici članovi naše udruge: Androić Damir, Androić Nikolina, Dubovečak Vinka, Jagetić Jurica, Kraš Valentina, Pofuk Ivana, Žuliček Marko

Foto: Androić Damir, Jagetić Jurica, Pofuk Ivana