ODRŽANO PRAKTIČNO PREDAVANJE O SPUŠTANJU NIZ STIJENE NA VUDELJI – IVANŠČICA – LEPOGLAVA

Ove nedjelje, 02. 06. 2019. g., na prostorima napuštenog kamenoloma Vudelja iznad Lepoglave, održano je praktično predavanje vezano uz spuštanje niz padine i stijene. Sudionici programa su bili članovi Udruge za sport i rekreaciju Extrema i SU „Kraševski zviri“. Predstavljanje i demonstraciju tehnika su odradili članovi  Kraševskih zvira, a predstavljeno je nekoliko  tehnika spuštanja niz padinu, stijene i vertikale koje se koristie u visokogorju, alpinizmu, speleologiji i gorskom spašavanju. U program je bilo uključeno dvadesetak članova iz obiju udruga.

Udruga za sport i rekreaciju Extrema, sa sjedištem u Čakovcu, osnovana je u cilju promicanja, razvitka i unapređenja sportske rekreacije, a posebno planskog i organiziranog razvoja te popularizacije i omasovljenja sportske rekreacije koja je usmjerena na sportove vezane uz otvoreni prostor kao što su sve vrste outdoor aktivnosti poput skijanja, snowboardanja, sanjkanja, raftinga, biciklizma, planinarenja, jedrenja i svih sličnih sportova i aktivnosti koje su vezane i mogu se svrstati u adrenalinske sportove.

Program je završio uz zajedničko druženje, razmjenu iskustava vezanih uz bazične aktivnosti kojima se udruge bave te planiranje daljnjih mogućih zajedničkih sadržaja.

Tomica Matišić

Foto: Alen Panić