XII. SPELEOLOŠKA ŠKOLA

Speleološka udruga “Kraševski zviri” Ivanec provodi edukaciju za speleologa pripravnika koja će se održati u razdoblju od 03.04. do 05.05.2024. Škola obuhvaća teorijska predavanja srijedom te praktični/terenski dio vikendom na području Ivančice, Ravne gore, Gorskog kotara, Tounja, Ogulina, Bosiljeva i Rakovice.

Polaznicima omogućujemo da steknu znanja i vještine potrebne za sigurno i uspješno bavljenje speleologijom. Vodimo vas kroz čari podzemlja koje su nepristupačne većini ljudi, te vam garantiramo osjet adrenalina i dobru zabavu.

Teme koje se obrađuju propisane su pravilnikom Komisije za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza, a edukaciju obavljaju licencirani nastavni kadar, iskusni speleolozi i gorski spašavatelji različitih struka.

Za pohađanje speleološke škole nisu potrebna predznanja!

TERMIN ŠKOLE: 03. travnja – 05. svibnja

UVJET: navršenih 18 godina života. Iznimno, školi može pristupiti i osoba s navršenih 15 godina života uz pisanu suglasnost roditelja ili staratelja.

CIJENA: 100 eura (za učenike i studente 60 eura)
U cijenu škole nisu uključeni troškovi terena (prijevoza i hrana).

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA:
Teorijska predavanja održavaju se srijedom od 19 sati (Poduzetnički inkubator Grada Ivanca)

PLAN PRAKTIČNOG DIJELA ŠKOLE:
– 06.04. Špiljski sustav Tounjčica
– 07.04. Stijena ispod vrha Kukelj, Donja Višnjica
– 13.04. Mala stijena na Pokojcu
– 14.04. Vila jama, Ravna gora
– 20. i 21.04. Jame na Klani, Gorski kotar
– 27.04 Jama Mandelaja, Oštarije
– 28.04. Jama Jankonka, Bosiljevo
– 04. i 05.05 Kojina jama, Rakovica (ispit)

Napomena: osnovnu opremu za bavljenje speleologijom (pojas i spravice) osigurava SU “Kraševski zviri”. Polaznik sam nabavlja opremu za kampiranje/bivakiranje, zaštitnu odjeću (kombinezon/kordura/čizme) za prolazak kroz podzemlje i rasvjetu.

UPIS: prijave se vrše putem web stranice https://forms.gle/F9rgiKgE6JeFhMN17 do popunjenja mjesta ili najkasnije do 24. ožujka 2024. Molimo sve zainteresirane da se prijave što prije radi lakše organizacije.

Organizator može odrediti dodatne uvjete za upis polaznika. U slučaju popunjenja kapaciteta organizator može odrediti i dodatni izlučni kriterij ili obustaviti daljnje upise.

Broj polaznika je ograničen!

KONTAKT: voditelj škole Damir Androić, 091 133 3326, dandroic.da@gmail.com