Izborno-izvještajna sjednica skupštine SUKZ

Dana 03.03.2023. godine održana je izborno-izvještajna sjednica skupština Speleološke udruge „Kraševski zviri“ Ivanec.

Predstavljeno je iscrpno izvješće o radu Udruge koja se može podičiti s puno odrađenih volonterskih sati na istraživanju podzemlja šireg našeg područja, izradi speleo dokumentacije, prijavom u Katastar speleoloških objekata Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, sudjelovanje na međunarodnim ekspedicijama, pohađanjem dodatnih seminara i usavršavanja, organizacijom i provođenjem speleološke edukacije, stjecanjem viših zvanja članova, održavanjem edukativnih predavanja s ciljem podizanje ekološke svijesti i zaštite podzemlja, kao i prezentacijski rad s djecom te zip-line.

Izabrano je vodstvo udruge koje se sastoji od predsjednice Valentine Kraš, dopredsjednika Damira Androića i tajnika Marka Žuličeka. Izvršni odbor sastoji se od vodstva Udruge te 2 člana – Vinke Dubovečak i Tomice Matšića, nadzorni odbor čine Matija Belač, Marko Njegovec i Josip Težak, arhivari su Vinka Dubovečak i Jurica Jagetić te oružar Josip Težak. Osobe ovlaštene za zastupanje su Valentina Kraš – predsjednica i Marko Žuliček – tajnik.

U narednom periodu slijedi XI. speleološka škola koje će se održati od 13. travnja do 14. svibnja, a sastoji se od terarijskog dijela i 5 vikenda vježbi/praktičnog dijela. Edukacija omogućava polaznicima stjecanje zvanja speleologa pripravnika, tj. omogućuje sigurno i uspješno bavljenje speleologijom.

Plakat škole i QR kod za prijave: