Edukativno predavanje i predstavljanje publikacije u Muzeju planinarstva

U petak, 03. listopada 2023. u suradnji s Javnom ustanovom „Priroda Varaždinske županije“ i Gradskim muzejom Varaždin održali smo edukativno predavanje i predstavljanje publikacije „Špilje i jame – podzemno bogatstvo Varaždinske županije“ s posebnim osvrtom na šire ivanečko područje.

Uvodni pozdrav uputili su Sanja Kopjar, predsjednica Javne ustanove “Priroda Varaždinske županije” i zamjenik gradonačelnika Grad Ivanec Marko Friščić kojima se i ovim putem zahvaljujemo na uspješnoj suradnji.

Predsjednica udruge Valentina Kraš, mag.ing.amb. predstavila je publikaciju i upoznala prisutne s bogatstvom georaznolikosti i podzemnih objekata, dok je dr.sc. Mišel Jelić, kustos Prirodoslovnog odsjeka, Gradskog muzeja Varaždin predstavio speleofaunu i značaj bioraznolikosti Ivanščice i Ravne gore.

Posebni naglasak stavljen je na Ivanščicu i područja oko Velikog Siljevca kojem prijeti trajna devastacija kamenolomom. Ivanščica je bogata po zalihama pitke vode, boraznolikosti flore i faune, a na njoj se nalazi i 77 do sada istraženih speleoloških objekata što dovoljno govori o njenoj vrijednosti široj zajednici.

Edukativno predavanje održano je u Muzej planinarstva u Ivancu, a dobar odaziv na ovo predavanje potvrđuje da drugi prate i prepoznaju vrijednost našeg rada.

Do idućeg događanja 🙂